perjantai 1. tammikuuta 2016

Onko se Oikea olemassa ?

Se, kenestä kiinnostumme, ei ole sattumanvaraista

Lainaan erään tunnetun seksuaaliterapeutin, Maaret Kallion sanoja aluksi hieman.


Kumppaninvalintaan vaikuttavat mieltymyksien sijaan ensisijaisesti oma historia ja ne alitajuiset prosessit, jotka vaikuttavat siihen, minkälaista kumppania etsitään ja minkälaisen ihmisen kanssa on tuttua ja turvallista olla.

Millainen ihminen Se Oikea on?

Siitä Oikeasta puhuttaessa ihmiset mainitsevat useimmiten sen, ettei ilman Häntä haluaisi edes elää. Rakkaus roihuaa, erossa ollessa on kauhea ikävä ja kaikki tuntuu olevan erilaista kuin kenenkään muun kanssa. Joidenkin kanssa kemiat toimivat ja palat loksahtelevat paikoilleen, ja toiseen rakastutaan päivä päivältä enemmän.
Moni ajattelee, että tässä on sellainen ihminen, jonka kanssa haluan ja pystyn olemaan koko loppuelämäni. Kun ajatukset eivät harhaile kenessäkään muussa, eikä suhdetta kenenkään muun kanssa tule edes ajatelleeksi, on Sen Oikean löytäminen mahdollisesti jo tapahtunut.

– Aika näyttää, onko kumppani todellisuudessa se oikea ja suhteella mahdollisuudet kasvaa syvemmäksi. Toiset jäävät koukkuun rakastumisvaiheen huumaan, jolloin suhteen arkipäiväisyys ja rakkauden syventyminen eivät kiinnostakaan, seksuaaliterapeutti kertoo.

Kuuntele oloasi!

– Kehotan kuuntelemaan, minkälainen olo itsellä on sen toisen kanssa. Suhteen vakiintuessa toisen osapuolen miellyttäminen ei ole enää niin tärkeää. On sen sijaan tärkeää, että suhteessa voi olla omana itsenään, aidosti ja autenttisesti. Parisuhteessa molempien pitää pystyä olemaan sellaisia, millaisia he oikeasti ovat; ei sellaisia, millaisia he haluaisivat omissa tai toistensa silmissä olla.
Kallion mukaan parisuhteen kulmakivien tulisi olla kunnossa, jos haaveissa on pitkäaikainen suhde.

Elämä tarjoaa jokaiselle hankaluuksia, joista parisuhteenkin on selvittävä. Parisuhde voikin parhaimmillaan tuntua elämän turvasatamalta, joka perustuu luottamukseen ja turvallisuuteen – ajatukseen siitä, että joku on siinä juuri minua varten.

Jos nämä asiat suhteessa eivät ole kunnossa, ovat suhteen jatkumisedellytykset selvästi heikommat. Seksuaaliterapeutti kertoo myös, että kiintymyssuhde kumppaniin muistuttaa jossain määrin intensiivisyydessään ja vaativuudessaan suhdetta lapsena omiin vanhempiin.
– Myös toimiva seksuaalielämä on yksi tärkeä parisuhteen kulmakivi, sillä juuri erotiikka erottaa parisuhteen muista syvistä ihmissuhteista, kuten ystävyyssuhteista.


Erityinen ihminen ja erityisissä olosuhteissa, onko tässä mitään erityistä ?

On, otin riskin ja se kannatti, miksi ?

Hän on tuonut minuun rauhan, hyvänolon ja hirveän kaipuun ja ikävän. Luulin että en osaa enää rakastaa eikä minua, hieman hankalaa jääräpäätä, voisi edes kukaan rakastaa enää. Luulin ehkä väärin, olin ehkä kerrankin väärässä.

Jotenkin minusta tuntuu että olen saattanut löytää sen oikean. Ihmisen joka kuuntelee ja jonka seurassa on pelottavan hyvä olla, tuntuu todellakin että ajattelisimme välillä samoilla aivoilla ja lukisimme toistemme ajatukset.

Arvomaailmamme ja menneisyys kohtaavat monella tapaa hänen kanssaan. Yksi erittäin hyvä asia on myös se että tämä mies ei läträä alkoholin kanssa laisinkaan ja hän osaa puhua ja pussata. Hän on hellä ja huolehtivainen, tunnen oloni turvalliseksi hänen vierellään. Hän on mies joka seisoo sanojensa takana ja uskaltaa olla erilainen.

Olen löytänyt vierelleni ihmisen joka on henkisesti vähintään yhtä vahva kuin minä, joten minun ei tarvitse enää olla vahva vain yksin. Toisin sanoen, saan välillä olla myös heikko.

Taidan olla ensimmäistä kertaa erityisen rakastunut.


Ai niin, yksi erityinen asia,
tästä tulee erityinen rakkaustarina, hän kun on vankilassa tälläkin hetkellä








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti